Aranyszámla

Miért az aranyszámla, miért jó?
 • Már havi kis összeggel elérhető. Az aranyszámla egy olyan okos megtakarítási forma amely lehetőséget ad arra, hogy tulajdonosának ne kelljen egyszerre nagyobb összeget befektetnie, hanem rendszeresen (például havonta 10 ezer forinttal), befektetési grammaranyban halmozza fel megtakarításai egy részét.
 • Az arany relatív „drágasága” ellenére lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy megtakarításai egy részének biztonságát ily módon teremtse meg.
 • Rendszeres aranyvásárlással biztosan jó árfolyamon fektetünk be. A rendszeres, kisebb összegekkel történő aranyvásárlással minden befektető nagy eséllyel kiegyenlíti a napi árfolyam ingadozás hatásait, valamint azt, hogy egy magas árfolyamú napon vásároljon be. Ezen túlmenően az arany bányászati kitermelési költsége jelenleg 1100 USD/unc, és az egyre nehezebben elérhető készletek miatt folyamatosan növekszik. Ez - többek között – azt is jelenti, hogy az árfolyam nem eshet a kitermelési költség alá, hiszen a bányák abban a pillanatban leállnának, tehát egy olyan „védőernyő”, amely pl. a részvény befektetéseknél nem létezik.
 • Kézzelfogható befektetés, ahogy a szakzsargonban nevezik: „real money”. Nem elektronikus pénz, nem számlakivonaton létező virtuális befektetés, hanem fizikailag birtokolható anyag, mely ugyanakkor bármikor pénzzé tehető.
 • A nap 24 órájában, szerte a világon kereskedett termék, melynek ára publikus, bárki számára folyamatosan nyomon követhető. Ennek a befektetésnek az értéke tehát nem a jól öltözött portfoliókezelők és pénzügyi szakemberek szakértelmétől függ.
 • A befektetett pénz azonnal fizikai arany vásárlására fordítódik. Azzal semmilyen más típusú pénzügyi tranzakciót nem hajtunk végre, nem nyitunk spekulatív határidős pozíciókat, nem tőzsdei részvényt („papírarany, un. ETF) vásárolunk.
 • Az Ön számára megvásárolt mennyiséget elkülönítetten, az Ön birtokában, az Ön számláján tarjuk nyilván. Nincs „közös tulajdonlás”.
 • Nincs meghatározott futamidő. Ügyfeleink maguk határozzák meg, hogy mikor akarják visszaváltani nálunk növekvő aranytömbjüket. Kérésükre bármikor átvehetik (lásd ÁSZF idevonatkozó részét) a 20, 50, 100, 250, 500, illetve 1.000 g-os tömbjüket.
 • Garancia, biztonság. A kereskedő garantálja a befektetési arany mindenkori visszavásárlását, valamint azt, hogy az általa forgalmazott arany olyan hiteles és elismert gyártótól (www.argor-heraeus.com), kibocsátótól származik, amelynek „védjegyét” (Good Delivery) az egész világon elismerik, termékét „bárhol” a világon felvásárolják.
 • Értékállóság. Egy 1906-ban gyártott Ford T-modell ára 850USD, volt, ami aranyban kifejezve 42,5 unciának felelt meg. ( 1906-ban 1uncia = 20USD). Egy 2017-ben gyártott Ford Focus ára 24.650.- USD, ami aranyban kifejezve szintén 20 uncia. (2017-ben 1uncia = 1260 USD)
 • Mert az Ön tulajdonában lévő már tömbösített aranymennyiséget Magyarországon, egy erre szakosodott, minden biztonságtechnikai követelménynek megfelelő értékszállító cég trezorjában tároljuk. Nem külföldön, nem „svájci vámszabad területen”, hanem itt, Magyarországon.
 • Mert az általunk forgalmazott terméket nem MLM rendszerben, nem hálózatos struktúrában értékesítjük, ahol a termék maga és annak ára indiferens, mert a piramisszerű rendszer lényege csupán annyi, hogy ki hány új belépőt képes a „rendszerbe” hozni. Gondolja el, az arany: pénz. Találkozott már Ön MLM rendszerben működő bankokkal, pénzváltókkal?
 • Az arany a legbiztonságosabb fizetési eszközként ismert és mint ilyen világviszonylatban is a legbiztonságosabb vagyonmegőrzési forma. Ennek egyszerű oka a nemesfém értékálló képessége. Miután sem a kormányok, sem a jegybankok nem tudnak aranyat előállítani, így nem tudják inflációs eszközként el – és kihasználni, elértékteleníteni sem.